Otvorene prijave za program Filmovi u nastanku

 Otvorene prijave za program Filmovi u nastanku

Pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u Industrijski program 69. Pulskog filmskog festivala – „Filmovi u nastanku”. Prijave su otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.

Koncepciju projekta predstavlja redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima. Predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta). Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade.

Prošle je godine tročlani ocjenjivački sud u sastavu Vanja Kaluđeričić, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR), Simon Perry, producent i Xavier Henry-Rashid, osnivač londonske agencije Film Republic dodijelio nagrade u ukupnoj  vrijednosti od 150.000,00 kuna za projekte: Praznik praznine redatelja Jasmina Durakovića, Tragovi redateljice Dubravke Turić i  redatelja Vardana Tozija. Program, koji će se održati 20. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala. Prijave su otvorene do 15. lipnja u ponoć.

Povezane novosti

Skip to content