FILMOVI U NASTANKU

Srijeda, 20. srpnja od 13:00 do 16:00
Kino Valli

PITCH: FILMOVI U NASTANKU

Moderator: Ljubo Joseph Lasić
Ocjenjivački sud: Osnat Bukofzer, Daniela Cölle, Oliver Neumann
Jezik: engleski
Sudjeluju: autori selektiranih Filmova u nastanku

Filmovi u nastanku centralni su dio Industrijskog programa gdje će filmski profesionalci svoje filmove pred završetkom predstavljati predstavnicima filmskog plasmana: prodajnim agentima, konzultantima i delegatima filmskih festivala. Osim većinskih hrvatskih projekata bit će predstavljene i manjinske koprodukcije – sveukupno 13 novih projekata.

Međunarodni ocjenjivački sud u sastavu Osnat Bukofzer, Daniela Cölle i Oliver Neumann podijelit će nekoliko vrijednih nagrada. Filmovi koji će se predstaviti su: Ana (r. Anđelo Jurkas), Božji gnjev (r. Kristijan Milić), Dnevnik Pauline P. (r. Neven Hitrec), Pula (r. Andrej Korovljev), Sedmo nebo (r. Jasna Nanut), Sjenoviti Mediteran (r. Ivan Jović), Slatka Simona (r. Igor Mirković), Smrt djevojčice sa žigicama (r. Goran Kulenović), Stigme (r. Zdenko Jurilj), Šlager (r. Nevio Marasović), Šterkijada (r. Igor Šterk), Što da se radi (r. Goran Dević), Žal (r. Kosta Đorđević).

NOVOSTI

PITCHANO 13 FILMOVA U NASTANKU

Na programu Filmovi u nastanku u srijedu u petnaestominutnom je pitchu predstavljeno 13 projekata pred tročlanim internacionalnim žirijem: Osnat Bukofzer, Daniela Cölle i Oliver Neumann. Predstavljeni projekti većinom su hrvatske produkcije, te je šest manjinskih kooprodukcija, svi u različitim fazama proizvodnje.

Cjelokupni program trajao je više od tri sata sa desetominutnom pauzom, a moderirao je Ljubo Joseph Lasić.

Unutar predviđenih petnaest minuta pitcha treba se prikazati i video klip ili trailer, te sav ostali audio vizualni materijal ili prezentacija.

Dio predstavljenih projekata su već snimljeni pa im trebaju sredstva za postprodukciju, a autori kao i producenti su često spominjali da im nedostaje sredstava za kolor korekcije, obradu zvuka ili kupovinu prava za glazbu koju su zamislili u svom filmu. Neki od projekata još su u fazi razvoja scenarija, nekoliko ih prikuplja sredstva za početak ili pak nastavak snimanja. Zanimljivo je dio autora (ili autorskih timova) naglasio da su uložili svoje novce u projekt, te da su čak i ostvarili dio produkcije iz osobnih sredstava, pa sad potražuju sredstva kako bi završili započeto ili pak doveli projekt na kvalitetniju razinu. Neke od prezentacija su bile vrlo živopisne, te su prilično zainteresirale pa čak i nasmijale ili ganule brojnu publiku i sudionike. 

Predstavljeni filmovi su Ana (r. Anđelo Jurkas), Božji gnjev (r. Kristijan Milić), Dnevnik Pauline P. (r. Neven Hitrec), Pula (r. Andrej Korovljev), Sedmo nebo (r. Jasna Nanut), Sjenoviti Mediteran (r. Ivan Jović), Slatka Simona (r. Igor Mirković), Smrt djevojčice sa žigicama (r. Goran Kulenović), Stigme (r. Zdenko Jurilj), Šlager (r. Nevio Marasović), Šterkijada (r. Igor Šterk), Što da se radi (r. Goran Dević), Žal (r. Kosta Đorđević).

U Areni su prije projekcije filma Punim plućima iz Hrvatske konkurencije uručene nagrade. Prva nagrada dodijeljena je projektu Što da se radi, druga Sedmom nebu, a treća Šlageru. Oliver Neumann osvrnuo se u kratkom obrazloženju kako su svi projekti vrijedni razvoja, te kako mu je žao što žiri nije u mogućnosti poduprijeti više projekata, te da mu je iznimno drago da je jedan od nagrađenih projekata ženske redateljice, čiji rad općenito želi podupirati.

POGLEDAJTE GALERIJU

Skip to content