RADIONICA ZA DJECU

„FROOOM! u igrani film” – radionica za djecu
DATUM ODRŽAVANJA: 18. – 22. srpnja 2022. od 12:00 do 15:30
MJESTO ODRŽAVANJA: HUIUI Blok (Laginjina 7)
VODITELJI: Maria Georgiev i Mirna Ostrošić

UZRAST: 8 do 12 godina

 

Što je radionica FROOOM! u igrani film?

Radionica FROOOM! na najzabavniji način otkriva svijet filma s druge strane kino ekrana – gdje polaznici snimaju vlastiti film. Kroz pet uzbudljivih dana polaznici će razraditi ideju za film, napisati scenarij, pripremiti ga za snimanje odabirom lokacija, glumaca, kostima i snimiti kratki igrani film. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina bez obzira na prethodno filmsko iskustvo, a realizira se u suradnji s filmskom školom Bacača sjenki FROOOM!

Rok za prijave je 28. lipnja ili do ispunjenja kapaciteta. Broj sudionika ograničen je na 15 polaznika, a ukoliko se mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne se prijave neće uzimati u obzir. Nakon zatvaranja prijava obavijestit ćemo vas o

Kotizacija iznosi 400,00 kuna odnosno za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 300,00 kuna. Dodatne informacije o programu mogu se dobiti putem e-pošte antonio@pulafilmfestival.hr

Marija Georgiev

Filmska autorica i edukatorica, napisala je i režirala dva kratkometražna igrana filma, Ljuske i Da se sve riješi. Radila je kao asistentica režije i produkcije na filmovima različitih vrsta, žanrova i dužina, u produkcijskim kućama Sekvenca, Studio Dim i Peglanje snova. Kao dramaturginja radila je na predstavi Ex-pozicija Bacača sjenki. Producirala je i filmsku reviju Kinokluba Zagreb Gledalište.

Kao filmska edukatorica s djecom, mladima i odraslima radi od 2018., a već treću godinu vodi filmsko-edukacijske programe Bacača sjenki, filmsku školu za djecu i mlade FROOOM!, CinEd program filmske edukacije, i druge.

Pohađala je brojne radionice režije i glume, poput glumačkih metoda Čehov, Meisner ili Kazališta potlačenih.

Mirna Ostrošić

Akademska glumica i lutkarica iz Slatine, diplomirala je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 2020. godine. Od kraja 2019. živi i radi u Zagrebu kao freelancer. Odnedavno je i umjetnička ravnateljica novoosnovanog Gradskog amaterskog kazališta „Leo Srdoč“ u Slatini.

Pohađala je brojne radionice i predavanja i uspješno završila CinEd filmski semestar, participativnu pedagogiju, filmsku gramatiku te formalnu i kreativnu filmsku analizu. Glumila je u dramskim i lutkarskim predstavama: Dokaz Kazališta Virovitica, Sve 5! Kazališta Smješko, Ex-pozicija Bacača sjenki, Mala škola svega RTL-a, Mudra sova i lukava lisica Dječje scene Teatra Gavran, Tata Slikovnica-Sunčasta Malog Teatra te u kazalištu Svijet Lutaka režirala lutkarsku predstavu Znatiželjni zec i jaje.

Bila je i suradnica za glumu i asistentica redateljice Anje Maksić Japundžić i umjetničkog voditelja, dirigenta i korepetitora Simona Dešpalja te oblikovateljica svjetla na Creskim kulturnim večerima 2019. i 2018.

PRIJAVE SU ZATVORENE

Skip to content