Industrijski program

Industrijski program 69. Pulskog filmskog festivala namijenjen je filmskim profesionalcima iz Hrvatske i inozemstva s ciljem profesionalnog umrežavanja, edukacije, a prije svega plasmana hrvatskih filmskih projekata, trenutno u fazi postprodukcije. Stoga je i nama najvažniji dio Industrijskog programa naslovljen Filmovi u nastanku na kojemu će filmski profesionalci svoje filmove pred završetkom predstavljati predstavnicima filmskog plasmana: prodajnim agentima, konzultantima i delegatima filmskih festivala. Osim većinskih hrvatskih projekata, bit će predstavljene i manjinske koprodukcije – sveukupno 13 novih projekata. Međunarodni ocjenjivački sud podijelit će nekoliko vrijednih nagrada.

Hrvatsko društvo filmskih redatelja (HDFR) ima nekoliko programa potpore razvoja filmskih i televizijskih scenarija i projekata. Ove godine u suradnji s Pulskim filmskim festivalom bit će predstavljeno 7 projekata televizijskih serija u razvoju zainteresiranim producentima te predstavnicima filmskih i televizijskih kuća.

U organizaciji HAVC-a i Pulskog filmskog festivala bit će upriličena dva okrugla stola. Na okruglom stolu Zaštita i prezentacija filmske baštine, uoči projekcije restauriranog klasika H-8 Nikole Tanhofera koji će ove godine biti predstavljen u programu Venecijanski klasici / Venice Classics, glavna tema bit će očuvanje filmske baštine s predstavljanjem programa restauracije hrvatskih filmova. Drugi okrugli stol pod nazivom Manjinske koprodukcije i suradnja filmskih centara iz regije bit će posvećen manjinskim koprodukcijama i suradnji filmskih centara. Producenti će imati priliku podijeliti svoja iskustva i ideje o mogućim koracima prema jačanju učinkovitosti sustava. Predstavit će se i relevantne inicijative na regionalnoj i europskoj razini.

Osim ovih događaja, bit će upriličen i otvoreni panel Angažirani film danas: Zašto radimo filmove? s istaknutim redateljima, na kojemu će se razgovarati o filmskim temama koje nas se tiču, o angažiranom filmu u Europi danas, o njegovom plasmanu i očekivanjima – što od publike, što od onih koji se bave festivalima i prodajom.

Predstavit će se i platforma CinEd 2.0 koja s vrhunskim europskim baštinskim i suvremenim filmom daje izvrsne mogućnosti filmske edukacije za razne uzraste. Projekt će predstaviti Boris Bakal i Marija Georgiev iz Bacača sjenki.

PREUZMITE PROGRAM

Skip to content