Danijel Pek novi je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

 Danijel Pek novi je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala

15. studenog 2022. – Na Javni poziv za isticanje kandidature za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala koji je u rujnu 2022. godine objavila Javna ustanova Pula Film Festival pristiglo je sedam kandidatura.

Temeljem Odluke o financiranju Pulskoga filmskog festivala i mišljenja Festivalskog vijeća koje je kandidature razmotrilo na sjednici održanoj danas u Ministarstvu kulture i medija, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek imenovala je Danijela Peka novim umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala na mandat od četiri festivalska izdanja.

Danijel Pek (1977.) uspješni je hrvatski filmski i televizijski producent koji se istaknuo filmovima Vis-A-Vis (2013.), Goran (2016.) i Murina (2021.) koji je otvorio Pulski filmski festival 2021. godine te osvojio nagradu publike, nagradu Breza za najboljeg debitanta te Zlatnu Arenu za najbolju sporednu glumicu. Film Murina jedan je od najvećih uspjeha hrvatskog filma od samostalnosti, do sada je prikazan na više od 60 filmskih festivala i osvojio je više od 20 nagrada, među kojima i nagradu Zlatna kamera (Camera D’Or) na Filmskom festivalu u Cannesu.

Povezane novosti

Skip to content