Izložbe

Nikola Predović: Užas u Makini: Fotografija za plakat

Galerija Makina

TRAJANJE: Od 15. srpnja do 1. rujna
OTVORENJE: 15. srpnja u 20:00

Nikola Predović (Split, 1976) filmski fotograf koji fotografira akciju ispred kamere i iza kulisa. Fotografije se koriste za oglašavanje filma, u TV emisijama, na jumbo-plakatima,  u kampanjama na društvenim mrežama – diljem svijeta na više platformi. No prioritet na snimanju je da glumci i ekipa neometano snimaju, pa iako su fotografije važna karika prema gledateljima, one nemaju prednost na setu te se od fotografa zahtijeva što je moguće skladnije surađivati s ekipom, dijeliti često skučen prostor i uspostaviti neverbalnu komunikaciju s glumcima.

Nedeljko Dragić: Dizajn i ilustracija 1969 - 1991

SKUC, HUiU

OTVORENJE: HUiU GALERIJA, 14. srpnja u 19:00, trajanje: od 14. do 29. srpnja
OTVORENJE: GALERIJA SKUC, 14. srpnja u 21:00, trajanje: od 14. do 21. srpnja

Izložba okuplja najvažnije radove istaknutog hrvatskog filmskog i likovnog umjetnika Nedjeljka Dragića u području grafičkog dizajna i ilustracije. Izloženi radovi uključuju plakate za kazalište i različite kulturne i turističke manifestacije i institucije, naslovnice knjiga, iznimno uspješne i popularne maskote, oblikovanje časopisa, reklamne filmove za domaće i strane naručitelje itd.

A sada - film i glazba

Rock galerija Pula

TRAJANJE: Od 13. srpnja do 13. kolovoza
OTVORENJE: 13. srpnja u 21:00

Izložba doziva sjećanja Pule, filmskoga grada, s odmakom od 50-tak godina. Memorabilije iz privatnih arhiva iz vremena kada je svatko imao svog najdražega glumca, glumicu, film… Festivalski tjedan Puli je donosio dašak glamura. Busevi su vozili do kasno u noć nakon drugog filma u Areni, dućani radili dulje, pekla se ponoćna tura kruha; grad pun ljudi, faca s televizije; roditelji su dopuštali kasniji dolazak kući… Svi su Puležani živjeli uz svoj festival filma, imali svoje mjesto s kojeg se gledalo „rakete“, kao i mjesto u i oko Arene za praćenje filmova.

H-8…

Kino Valli

TRAJANJE: 16. – 24. srpnja

Uspješna suradnja PFF-a s Hrvatskom kinotekom – Hrvatskim državnim arhivom omogućila je postavljanje jedinstvene izložbe Daniela Rafaelića H-8… koja dokumentira sve faze nastanka zasigurno najboljeg hrvatskog filma, remek-djela H-8… Nikole Tanhofera. Kroz niz, za povijest hrvatskog filma iznimno važnih fotografija, autor kontrapunktira one sa snimanja s onima službenima, promotivnima. Prvi put se tako na jednom mjestu može (tijekom trajanja festivala) pratiti sve faze nastanka tog filma – od same scenografske skice pa sve do premijere u Puli. Izložbu će pratiti i prikazivanje digitalno restaurirane kopije filma.

Misliti flm: Cinemaniac XXI

GRADSKA GALERIJA PULA

TRAJANJE: 15. do 25. srpnja
OTVORENJE: 17. srpnja u 20:00

SANJA, LYNNE, MARTINA, TANJA, GUNVOR, BARBARA, CAROLEE, MARIJA, GUERILLA GIRLS

Organizator: Apoteka – Prostor za suvremenu umjetnost
Partneri: Pula Film Festival, Gradska galerija Pula
SUORGANIZATORI: Galerija Waldinger, Gradske galerije Osijek

Zahvala umjetnicama Bonobo Studio, Kino Rebelde

Izložba se financira sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Pule, Istarske županije.

Izložba imenuje, uključuje, ističe rad umjetnica i umjetnički rad žena, a formira se kao privremena konstelacija nekoliko recentnih radova umjetnica koji u okviru skupne izložbe stvaraju dijalog umjetničkih pojava te otvaraju prostor mišljenja i djelovanja koji se bavi pozicijom umjetnica u sustavu umjetnosti i umjetničkom radu, kao i njihovim položajem u društvu. Uz autorice Sanju Iveković, Lynne Sachs, Martinu Meštrović i Tanju Vujasinović, prisutne su i značajne međunarodne umjetnice upisane u antologiju avangardnog filma Gunvor Nelson, Barbara Hammer, Carolee Schneeman.

Skip to content