PULAPITCH: TV SERIES ARENA

UTORAK, 19. 7.

CIRCOLO 12:00 – 14:00

Carrarina 1

PulaPitch: TV Series Arena

Moderator: Ljubo Lasić

Jezik: engleski

Društvo hrvatskih filmskih redatelja u partnerstvu s Pulskim filmskim festivalom ove godine organizira predstavljanje projekata razvijenih kroz Scenarističku radionicu DHFR-a za igrane i dokumentarne serije u 2021. godini, pod mentorstvom Snježane Tribuson, Ognjena Sviličića, Saše Bana i Miroslava Sikavice. Predstavit će se igrane serije: Rumpus (r. Dubravka Turić), Banija (r. Vlatka Vorkapić), Mrtvi kut (r. Andrej Korovljev, koscenaristica Marijana Veljović), Roberta, saberi se (r. Lana Kosovac, koscenaristica Amanda Prenkaj) i dokumentarne serije: Napravit ću scenu (r. Ivan Grgur), Pojesti (r. Dario Juričan), Od obale do obale (r. Silva Ćapin). Sedam projekata predstavit će se producentima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih i televizijskih kuća.

U suradnji s DHFR-om.

 

PULAPITCH: TV SERIES ARENA – BROŠURA

NOVOSTI

Odlično pitchane serije u nastanku

Piše: Iva Sirotić

Uslijed pandemijske situacije i potresa u 2020. godini, audiovizualna produkcija je prilično zastala. Upravo je iz tih razloga Upravni odbor Društva hrvatskih filmskih redatelja donio odluku da se ustanovi novi scenaristički program razvoja scenarija za dokumentarne i igrane serije.

U partnerstvu s Pulskim filmskim festivalom, Društvo je organiziralo predstavljanje projekata razvijenih kroz Scenarističku radionicu pod mentorstvom Snježane Tribuson i Ognjena Sviličića za igrane serije, te Saše Bana i Miroslava Sikavice za dokumentarne serije. Autori projekata time se potiču na rad na scenariju u novostvorenim uvjetima, a program je pokrenut i zbog velikog interesa za nastajanjem serija u doba uspona digitalnih platformi.

Uz velik interes sudionika Festivala i vrlo dobru atmosferu u dvorani, uz moderatora Ljubu Lasića, u utorak smo imali priliku vidjeti odlično pitchane projekte u nastanku. Originalnim pristupom i detaljnim prikazom, autori su predstavili i podastrijeli sedam projekata u onoj fazi u kojem svaki od njih jest.

Vidjeli smo sedam različitih prezentacija, poneke čak i sa detaljnijom narativno-karakternom razradom, kao i autorskim konceptima, atmosferi koju planiraju postići, planiranim vizualima te glavnim i sporednim motivima koji su pojedinog autora nadahnuli na rad na projektu.

Vrlo detaljno i profesionalnog pristupa svoje su projekte predstavili Vlatka Vorkapić za krimi seriju Banija, Ivan Grgur sa svojim projektom dokumentarne serije o trap glazbi Napravit ću scenu te Lana Kosovac i Amanda Prenkaj sa svojom dramedijom Roberta, saberi se.

Izuzetno je bitno za filmsku industriju, autore i buduće autore, da se pitchanje serija odvija u Hrvatskoj te da načinom rada i pristupa razvoju projekata pratimo europske i svjetske trendove. Autorima je ovom prilikom omogućeno vježbanje i pripreme za buduća pitchanja, kao i publici učenje kako se to radi i kakve se sve metode mogu primjenjivati. Vrlo je vrijedno za sve buduće potencijalne suradnike i zainteresirane producente koji će im priskrbljivati sredstva za realizaciju projekta, da autori iznose osobnu motivaciju, afinitete i razloge zbog koje su se upustili u neki projekt.

POVEZNICA NA GALERIJU
Skip to content