Ocjenjivački sud Međunarodnog programa

Danica Ćurčić

(Beograd, 1985), nagrađivana glumica, diplomirala na Danskoj školi izvedbenih umjetnosti 2012. Rođena je u Srbiji, odrasla u Danskoj. Glumila je u zapaženim serijama poput Ekvinocija (Equinox, 2020) il Lutki od kestena (The Chestnut Man, 2021), odnosno u filmovima Murina, Silent Heart, Out Stealing Horses i Department Q: The Absent One. U 2022. nastupit će u psihološkoj drami Baby Pyramid, kao i u epizodi serije Kraljevstvo (Riget) Larsa von Triera. Čurčić je ostvarila i zapaženu kazališnu karijeru u danskom Kraljevskom kazalištu.

Jure Pavlović

(Split, 1985), diplomirao filmsku i tv-režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegovi kratki igrani filmovi prikazani su na više od dvije stotine festivala, uključujući i one najvažnije poput Berlinalea i Clermont-Ferranda, te su višestruko nagrađivani. Njegov kratkometražni film Piknik, u kojem je scenarist, redatelj i producent, prvi je i jedini većinski hrvatski film koji je osvojio europskog Oscara – prestižnu nagradu Europske filmske akademije za najbolji europski kratkometražni film u 2015. godini. Njegov debitantski dugometražni film Mater (2019) premijerno je prikazan na prestižnom festivalu A kategorije – Black Nights festivalu u Tallinu, nakon čega je prikazan na više festivala, te je višestruko nagrađivan. Radi i kao producent, a sudjelovao je i u raznim međunarodnim filmskim radionicama.

Christian Routh

je story analyst i filmski konzultant koji živi i radi u Kataloniji, u Španjolskoj. Radi za brojne autore, državne institucije i programe osposobljavanja. Posljednjih 16 godina suvoditelj je programa Scripteast koji podržava program Kreativna Europa, a koji je namijenjen istočnoeuropskim autorima, a u to je vrijeme ondje producirano 50 dugometražnih filmova. U posljednje vrijeme radi kao tutor na radionicama u SAD-u, Meksiku i Španjolskoj. 2019. pokrenuo je diplomski studij dramaturgije u studiju Pinewood u Ujedinjenoj Kraljevini. Surađivao je s nacionalnim agencijama za financiranje u Istočnoj Europi. Bio je tutor u Binger Film Labu u Amsterdamu, a 2012. Pokrenuo je prvu HEZAYAH radionicu dramaturgije u Kataru. Bio je voditelj programa inicijative europskih filmskih škola FOUR COURNERS te radionica PILOTS TV u Sitgesu u Španjolskoj.

Koautor je knjige Script Development (Razvijanje scenarija, 2006). Bio je i glavni selektor u Europskom fondu za razvoj scenarija i Europskoj agenciji za razvoj medija (EMDA). U sklopu tog posla pomogao je podržati stotine europskih filmova i kompanija. Prije toga je radio kao nakupac filmova i rukovoditelj razvoja u tvrtkama Thorn-EMI, Cannon UK i Red Rooster Filmsu.

Skip to content