Ocjenjivački sud kritike

Dr. Martin Blaney

diplomirao je njemački i ruski na Sveučilištu u Durhamu (UK), te 1988. doktorirao na Sveučilištu u Bathu radom o odnosu između njemačkog filma i televizije. Nakon studija živio i radio u Njemačkoj kao novinar, prevoditelj i moderator panela na međunarodnim festivalima i filmskim događanjima diljem Europe. 1990. postao je dopisnik za Screen International, britanski stručni časopis o filmu te je pisao o njemačkom govornom području i Istočnoj Europi, a pisao je i za KINO: German Film, German Films Quarterly, Blickpunkt: Film and Europa Cinemas Newsletter. Uz novinarske aktivnosti, dr. Blaney je bio član ocjenjivačkog suda na brojnim filmskim festivalima te moderator na okruglim stolovima i pitch forumima u Berlinu, Veneciji, Locarnu, Cottbusu, Moskvi, Sofiji, Odesi, Erevanu i drugima.

Susanne Gottlieb

je freelance filmska kritičarka iz Beča. Radi u Filmarchiv Austria kao asistentica za eksponate, vodič, menadžerica za kulturu i autorica, redovito piše za Kleine Zeitung, Wiener Zeitung, TV Media, Filmbulletin, NZZ am Sonntag, Ubiquarian i The Gap, a radi i kao austrijska dopisnica za portal Cineuropa. Sudjelovala je u programima za osposobljavanje Cineuropa GoCritic! and Nisimasa. Trenutno završava diplomski studij suvremene povijesti na Sveučilištu u Beču.

Hrvoje Pukšec

od 2000. radi kao filmski kritičar i novinar specijaliziran za filmske teme. Tijekom godina pisao je za brojne relevantne hrvatske kulturne časopise i internetske portale, a posljednjih godina radio je kao novinar, scenarist i voditelj brojnih televizijskih emisija Hrvatske televizije. Od 2014. do 2017. bio je predsjednik Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala. Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara od 2004., čiji je i predsjednik (od 2019). Suautor je scenarija nagrađivanog eksperimentalnog filma A.D.A.M. (2014) redatelja Vladislava Kneževića, a bio je kreativni producent na projektima Oni/They (2019), ReD (2020), U fokusu i Mi (2021). Trenutno radi u udruzi Factum kao producent filmskog festivala Zagreb Dox te je voditelj i scenarist HTV-ove emisije Kratko o kratkom.

Skip to content